Opskrifter » Bagværk » Kager » Mazarinkage med Hyldeblomst & Bær
Mazarinkage med Hyldeblomst & Bær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave mazarinkage med hyldeblomst & bær:
- Bund:
- 250 g revet marcipan
- 125 g koldt smør
- 2 æg
- 3 spsk hvedemel
- Smør til formen
- Mandelflager
- Hyldeblomstcreme:
- 4 æggeblommer
- 40 g sukker
- ½ spsk majsstivelse
- ½ dl hyldeblomstsaft
- 2½ dl piskefløde
- Desuden:
- 2½ dl piskefløde
- 2-3 spsk flormelis
- Korn af ½ vanillestang
- Pynt:
- 250 g jordbær
- 175 g blåbær
- 50 g hakket chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Mazarinkage med Hyldeblomst & Bær:
Skær smøret i tern.
Rør marcipanen sammen med smør. Tilsæt æggene, et ad gangen. Pisk godt. Vend hvedemelet i dejen.
Smør en springform på 20 cm og drys den med mandelflager.
Fordel dejen i formen. Bag kagen i 20-25 minutter midt i en 175°C varm ovn, til den er flot gylden. Lad kagen køle af.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften.
Kog piskefløden op, rør den sammen med saften, og pisk den varme væske i æggeblandingen. Hæld det tilbage i gryden, og varm cremen op under piskning til den tykner. Tag fra varmen og køl af.
Pisk fløden til skum, og vend vanillekorn og flormelis i. Vend det forsigtigt sammen med hyldeblomstcremen.
Fordel cremen over kagen, og pynt med skiveskårede jordbær, blåbær og hakket chokolade.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.