Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse
Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave mandelbund med hvid chokolade & citronmousse:
- Mandelbund:
- 3 æggehvider
- 130 g sukker
- 200 g mandelmel
- 40 g smeltet smør
- Citronmousse:
- 2 blade husblas
- 1 dl citronsaft
- 30 g sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 200 g hakket hvid chokolade
- 1 spsk citronekstrakt
- ½ tsk gul frugtfarve
- 4 dl piskefløde
- 3 pasteuriserede æggehvider
- Creme Fraiche Lag:
- 1 dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche 38%
- 1 spsk flormelis
- ½ tsk citronekstrakt
- Pynt:>/b>
- 2½ dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse:
Tænd ovnen på 180°C (almindelig) varme.
Pisk æggehviderne til mandelbunden stive. Tilsæt sukkeret - 1 spsk ad gangen og pisk massen til en marengs.
Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den er ensartet. Fordel mandel-marengsen i en smurt springform drysset med lidt mel.
Bag bunden midt i ovnen i 20-25 minutter, til den føles fast. Afkøl bunden helt i formen og vend den ud på et serveringsfad. Vask springformens indvendige sider, og sæt formen ned over mandelbunden.
Læg husblasen i blød i en skål med koldt vand. Bladene skal være dækket af vand.
Varm citronsaft og sukker op og lad det afkøle let.
Hæld æggeblommerne i en varmefast skål, og hæld den afkølede citronsaft henover lidt ad gangen under stadig omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op ved middel varme under konstant omrøring, til cremen tykner. Cremen er færdig, når du kan trække en finger henover bagsiden af en træske uden at cremen løber. Tag gryden af varmen.
Klem vandet ud af husblasen og kom den i den lune creme, mens du pisker til der ikke er klumper fra husblassen. Sæt cremen til side.
Smelt chokoladen over vandbad. Skålen må ikke røre bunden af gryden, da chokoladen let danner skorpe, hvis den udsættes for for meget varme. Tag chokoladen af vandbadet, men der stadig er hele stykker chokolade tilbage, og rør til alt chokoladen er smeltet. Vend den smeltede chokolade, citronekstrakt og gul frugtfarve i cremen til konsistensen er ensartet. Afkøl cremen i køleskabet.
Pisk fløden til flødeskum og hviderne stive. Vend først flødeskum og dernæst hvider i citroncremen, som nu ligner en mousse.
Fordel citron-chokolademoussen på den afkølede mandelbund, glat toppen og sæt kagen på køl i mindst 6 timer - gerne natten over.
Pisk fløde, creme fraiche, flormelis og citronekstrakt sammen til en creme og smør det ud i et tyndt lag ovenpå kagen.
Lige inden servering piskes fløden til flødeskum, som fyldes i en sprøjtepose med stjerne-tyl. Sprøjt små rosetter ud på kagen. Pynt evt. med chokoladefigurer.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.