Opskrifter » Supper » Varme Supper » Kyllingesuppe med Kokosmælk
Kyllingesuppe med Kokosmælk opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllingesuppe med kokosmælk:
- 2 skindfrie kyllingefileter
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- 1 bid citrongræs
- 2½ dl bønnespirer
- ½ dl frisk persille
- 1 tsk korianderfrø
- 3/4 dl fintsnittet skalotteløg
- 2 tsk hasselnøddeolie
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk sambal oelek
- 2½ dl kokosmælk
- 1 liter hønsebouillon
- 1 tsk lys Kinesisk soya
- 250 g friske nudler
- 1 lime
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kyllingesuppe med Kokosmælk:
Skær kyllingefiletterne i 1x3 cm strimler.
Pil og finhak løg og hvidløg. Skræl ingefæren og hak den fint.
Skyl citrongræsset og skær 5cm af.
Skyl spirerne og lad dem dryppe af. Skyl persillen og ryst den tør. Nip bladene af.
Skyl forårsløgene og skær dem i ringe, også det grønne.
Opvarm olien i en stor gryde. Steg løget og hvidløget i olien 3-5 minutter. Tilsæt gurkemeje, sambal oelek (eller rød chilipasta) og ingefær. Lad det stege 1 minut under stadig omrøring.
Tilsæt bouillon, soya og citrongræs, bring i kog. Læg kylling og nudler i, bring i kog og lad det koge ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 3 minutter. Kom bønnespirer i. Tilsæt persille og korianderfrø.
Fordel skalotteløgene i tallerkener. Øs suppen over. Fordel kød og nudler. Garner med koriander og limefrugt.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.