Opskrifter » Supper » Varme Supper » Rejelaksa
Rejelaksa opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rejelaksa:
- 2 store, groftakkede røde chili
- 6 hakkede skalotteløg
- 3 fed grofthakkede hvidløg
- 5 cm grofthakket, frisk ingefær
- 1 tsk ristede og kværnede korianderfrø
- 1 stængel citrongræs
- 10 g korianderblade
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 spsk jordnøddeolie
- 8 dl kokosmælk
- 4 dl grøntsagsfond
- 2 spsk fiskesauce
- 500 g rå (uden skal) kongerejer
- 200 g kogte vermicelli ridnudler
- Saften fra 1 lime
- 150 g bønnespirer
- 3 tyndtskårne forårsløg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Rejelaksa:
4 personer.
Kom chili, skalotteløg, hvidløg, ingefær, korianderfrø, citrongræs, korianderbllade og gurkemeje i en foodfrocessor med 1 spsk jordnøddeolie, og kør det til en grov pasta.
Varm den sidste skefuld jordnøddeolie op i en stor, tykbundet gryde og sautér pastaen 1 minut under omrøring.
Tilsæt kokosmælk og fond, og bring det i kog. Skru ned, og lad det simre 10 minutter.
Tilsæt fiskesauce og rejer. Rør forsigtigt, og læg nudlerne i.
Bring det i kog igen, sluk for varmen, kom limesaft og bønnespirer i, og servér straks. Pynt med skiver af forårsløg.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.