Opskrifter » Supper » Varme Supper » Bouillabaisse (Fransk Fiskesuppe)
Bouillabaisse (Fransk Fiskesuppe) opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bouillabaisse (fransk fiskesuppe):
- 1 kg fisk
- 1 liter hvidvin
- 1 liter vand
- Salt
- Peberkorn
- 1 fennikel
- 1 porre
- 5-6 skalotteløg
- ½ chili
- Timian
- 2-3 laurbærblade
- 2-5 stængler bladselleri
- Persille
- Hvidløg
- 8-10 søde cherrytomater
- 1 lille brev safran
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Bouillabaisse (Fransk Fiskesuppe):
Fisk: Pighvar, lange, fladfish, kammuslinger, hummerhaler.
Fond koges på benene sammen med hvidvin, vand, salt og peberkorn. Efter en halv time tages benene op og der koges videre (der skummes).
Ingredienserne sauteres i olivenolie i 10 minutter og hældes over i den indkogte suppe.
Dette koger videre til smagen er som man ønsker. 10 minutter før servering kommes fisken i sammen med et lille brev safran.
Der serveres med aioli, krydderurter og brød.
Set i "Til Middag Hos Jesper Lohman"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.