Madkampen.dk » Ingredienser » Mandler
Opskrifter på mad med Mandler
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor mandler indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Sense - Smoothie med Sød Kartoffel
Til 2 personer. Blend kartoffeltern med skyr, mælk, fløde, banan og hindbær (evt. isterninger) sammen. Servér mandlerne ved siden af. HF 1-2: sød kartoffel Hf 3: vanilleskyr HF 4: banan, hindbær Fedt: fløde, mandler Mæl...
-
Bobotie (fra Sydafrika)
Til 6 personer. Hak løgene og svits dem. Tilsæt æbler i tern og svits i kort tid. Tilsæt derefter rosiner (druer) og karry, og sluk efter 2 minutter. Brun lammekødet, tilsæt bouillon og kog i 10-15 minutter. Hak mandl...
-
Kylling med Hyldeblomst & Mandler
Til 4 personer. Rist mandlerne på en pande uden fedtstof i 3-5 minutter. Drys med lidt salt og stil dem til side. Smelt smørret i en sauterpande og steg kyllingekødet i ca. 6 minutter. Tag kødet op. Kog pastaen uden låg i ca. ...
-
Børnehavens Müslibar
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt den kondenserede mælk, og rør godt sammen. Beklæd en firkantet springform med bagepapir i bunden. Smør siderne let. Pres din dej ned i formen og glat med en våd spartel. ...
-
Spidskål med Æble, Mandler & Sesam
Til 3-4 personer. Snit kålen fint og skær æblerne i tern. Rist mandlerne let på en tør pande og rist efterfølgende sesamfrøene under opsyn - de begynder ret hurtigt at hoppe rundt på panden. Bland alle de våde ingredienser...
-
Rabarber Crumble med Mandler
Skær margarinen i tern, og hæld dem i en skål sammen med resten af ingredienserne til dejen. Smuldr dejen sammen til små klumper. Skær rabarber i 1 cm stykker og vend dem med sukker, vanille og Maizena. Kom stykkerne i et smurt ildf...
-
Salat med Jordbær & Melon
Til 4 personer. Skyl jordbærrene og nip stilkene af. Skær dem i halve eller kvarte (alt efter hvor store de er). Skær melonen over, skær skrællen af, og fjern de bløde kerner i midten med en ske. Skær melonen i mundrette stykke...
-
Marengs med Rabarberskum & Jordbær
Til 12-16 personer. Tænd ovnen på 175°C. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk, til de er helt stive. Vend de blendede mandler i æggehviderne. Fordel massen i en form, som du har foret med bagepapir. Bag bunden i ov...
-
Mandelbund med Hindbærskum
Til 5-6 personer. Tænd ovnen på 175°C (ikke varmluft). Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt. Lav mandlerne til mandelmel (eksempelvis i en minihakker). Vend mandlerne i æggemassen, og vend det sammen. Hæld masse...
-
Blomkålssalat med Parmesan & Mandler
Til 4 personer (som tilbehør). Rist mandlerne på en tør, varm pande til de har fået lidt farve (ca. 15-20 minutter.). Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor sammen med mandlerne (alternativt en minihakker lidt ad gangen). S...
-
Græsk Yoghurt med Banan
* Lavet på sukrin gold og kanel Mos bananen med en gaffel. Bland banan og yoghurt godt sammen. Hak mandlerne groft. Drys kanelsukker på toppen, og slut af med de hakkede mandler....
-
Knasende Müslitoppe
Bland cornflakes med havregryn, rosiner, tranebær, græskarkerner og mandler. Smelt 100 g af chokoladen over vandbad - bare til den akkurat er smeltet. Hak resten af chokoladen fint. Tag den smeltede chokolade af varmen og bland ...
-
Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade
Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. De skal dufte syrligt. Dag 3: 1. Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, ...
-
Hindbærsommersalat
Blend eller mos hindbærrene, og vend fromage frais i. Smag til med vanillesukker. Pisk cremefine og vend den i frugtblandingen. Stil desserten koldt i mindst 1 time. Hak mandlerne og rist dem sammen med havregrynene på en tør pa...
-
Morgenmadsmuffins med Havregryn
Til 6 stk. Bland havregryn med bagepulver, salt og kanel. I en anden skål blandes æg, mælk, æble og ahornsirup. Rør havregrynsblandingen i. Lad blandingen stå i 5-10 minutter. Du kan smøre en muffinsform med lidt smør imens...
-
Porrer i Fad med Bacon
Rens porrerne og halvér dem. Kog dem i 8 minutter i bouillonvand. Lad dem køle af i 5-10 minutter. Halvér baconstrimlerne og svøb dem om midten af hver porre. Læg dem i et fad side om side. Pisk æggeblommer og mælk sammen. Drys...
-
Halloween-Kage
Halvér græskaret, fjern kernene og skær skrællen af. Findel græskarkødet i en foodprocessor og rør det godt sammen med sukker og æg. Tilsæt salt, mel, mandler, bagepulver, appelsinskal, kanel og smeltet smør og rør det hurt...
-
Varm Salat med Spinat, Peberfrugt & Mandler
Skær peberfrugten i store tern, tomaterne i halve, gulerødder i tynde strimler og rødløg i fine både. Rist mandlerne et par minutter på en tør pande. Steg gulerødder, løg og peberfrugter ved god varme i 3-4 minutter i oliveno...
-
No-Bake Citroncheesecake med Marengs
Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør, sukker og lakrids. Fordel kiksemassen i 10 portionsglas eller en stor skål, og pres den lidt sammen. Fordel de hakkede mandler ovenpå kiksemassen. Sæt bunden(e) i køleskabet. Pi...
-
Grøntsagsbrød med Bønner & Spinat
Tø spinat og bønner op og hæld vandet fra. Hak blomkålen (squash, gulerødder eller broccoli kan også bruges) i en minihakker. Spinat og bønner samt mandler hakkes også fint i minihakkeren. Saml alle ingredienserne i en skå...
-
No-Bake Citroncheesecake med Marengs
Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør, sukker og lakrids. Fordel kiksemassen i 10 portionsglas eller en stor skål, og pres den lidt sammen. Fordel de hakkede mandler ovenpå kiksemassen. Sæt bunden(e) i køleskabet. Pi...
-
Müsli lavet i Actifry
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Smelt honningen 2 minutter i Actifryen. Kom de tørre ingredienser i, og kør ca. 13 minutter. Lad müslien køle af på en bagerist med bagepapir. Det er blødt mens det er varmt, men ...
-
Nem Hindbærdessert i Glas
Tænd ovnen på 175°C Tilbered knaset: bland sukker, smør, mandler og hvedemel i en skål. Smuldr dejen med fingrene, og bred den ud på en bageplade med bagepapir. Bag knaset gyldent i et par minutter. Vend blandingen lidt, så den...
-
Sukkerfri Rabarbercrumble
Skyl rabarberne og skær dem i skiver på ca. 1 cm. Fordel dem i bunden af et ildfast fad. Mos bananen og bland de øvrige ingredienser i. Fordel crumblen over rabarberne og bag den i ovnen ved 200°C i 20 minutter eller til din crumb...
-
Hjemmelavet Daimis
Pisk æggehviderne næsten stive, og vend sukkeret i. Pisk det til en stiv marengs, og vend så de finthakkede mandler i. Hæld marengsen i en smurt meldrysset springform, og bag den i ca. 30 minutter ved 175°C (alm. ovn). Afkøl bunden...