Madkampen.dk » Ingredienser » Mælk
Opskrifter på mad med Mælk
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor mælk indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Cremet Blomkålsris med Hvidløg
Til 6 personer. Kog risene efter anvisningen på pakken. Bring bouillon og vand i kog i en gryde. Tilsæt blomkålen og lad det koge i 10 minutter. Hæld blomkålen i en blender. Blend blomkålen sammen med mælk og noget af bouill...
-
Panang Kylling
Til 4 personer. Skær kyllingen i mundrette stykker, og steg dem i en wok med lidt olie. Tag kyllingen op, og læg den til side. Tag herefter 5 spsk olie, og steg karrypastaen heri. Mix det godt sammen, til det ikke klumper mere. Tils...
-
Yorkshire Puddings
Forvam ovnen til °C Smør til olie i alle 12 forme af en cupcake form. Silicone eller non-stick. Sæt formen i ovnen i 10-12 minutter, sÃ¥ olien bliver virkelig varm. Pisk æg, mel, mælk og lidt salt sammen til en ensartet masse. HÃ...
-
One Pot Pasta med Kylling & Grøntsager
Til 4 personer. Svits løg, bouillonterninger, perberfrugt og gulerødder i lidt olie. Tilsæt majs, citronsaft , salt, peber og citronpeber. Bland ukogte pastaskruer i. Hæld fløde og mælk over og rør godt rundt i fadet, så...
-
Jettes Gulerodsbrud
Giver ca. 12 stk. Smelt margarine og lidt af mælken i en gryde. Hæld det sidste mælk i. Mærk efter, det må kun være lunt. Hæld det i en skål. Smuldr gæren i margarine/mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør rundt....
-
Pandekagemuffins
Pisk alle ingredienserne godt sammen et par minutter. Hæld dejen i silikone muffinsforme og bag dem i ovnen i 15 minutter ved 225°C og efterfølgende 10 minutter ved 175°C. Serveres med syltetøj og flormelis...
-
Ristet Rugbrød med Røræg & Røget Laks
Steg rugbrødet på en pande med lidt fedtstof eller rist dem på en brødrister. Pisk æg, mælk, salt og peber let sammen. Hæld æggemassen på en pande med en lille smule fedtstof på. Skrab æggene fra bunden af panden efterhån...
-
Rabarbershake
Hæld godt med isterninger i en kande. Hæld rabarbersirup, danskvand, mælk og fløde i og rør det hele godt. Lækker forfriskning på en varm sommerdag, smager lidt som milkshake...
-
Bananmuffins med Blåbær & Chokolade
Giver ca. 15 stk. Frosne blåbær skal IKKE tøes op inden brug. Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene, et ad gangen. Mos bananerne og kom dem i sammen med havregryn. Hæld mælken i. Bla...
-
Sense - Chia Grød med Jordbær
Pisk mælk, skyr og chiafrø godt sammen, og lad det stå i køleskabet natten over. Dagen efter blendes det med 4 frosne jordbær. HF 1-2: HF 3: HF 4: jordbær Fedt: 2 spsk chiafrø Mælkeprodukt: 2 dl Kan evt. spises sammen...
-
Majspandekager
Giver 6 stk. Bland mel og majsmel sammen, og pisk mælken i, lidt efter lidt. Pisk æggene i, og lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter. Pisk dejen godt igennem, og steg derefter pandekagerne. Kan fyldes med ting som salat ...
-
Sprødstegte Belgiske Flødevafler
Giver 6-8 vafler. Æg, sukker og vanille røres sammen med mel og mælk. Smørret smeltes og tilsættes citronskallen. Rør det i dejen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i dejen. Stil det lidt til side, så er det klar ...
-
Chipas (argentinske ostebrød)
Opvarm ovnen til 175°C. Smør olie på et stykke bagepapir og lad det stå. Rør æg, mælk, ost og smør sammen i en stor skål. Drys tapioca melet i sammen med det almindelige mel. Rør det sammen og ælt i 2 minutter på et mel...
-
Skinkehorn
Til 48 stk. Rør gæren ud i den lune mælk. Bland mel, salt og sukker. Det bløde smør smuldres i melet, og det hældes herefter i mælken. Tilsæt de 2 æg. Rør til dejen er ensartet. Lad den hæve 1 time. Bland flødeost og...
-
Birkes
Ca. 10 stk. Opløs gæren i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem. Rul dejen ud (ca. 20*60) og pensl med æggestrygelse (1 æg, 2 spsk vand og en smule salt). Siderne lægges herefter ind, så dejen...
-
Bananmuffins med Nutella
8 store eller 12 små. Mos bananerne. Pisk smør, æg, vanillesukker og sukker lyst og luftigt. Rør mel og salt i dejen. Bland det godt sammen. Rør til sidst mælk og bananmos i dejen. Fordel dejen i muffinforme. Varm Nu...
-
Majpandekager
Blend majsene. Bland de øvrige ingredienser i og lav herefter en prøve. Juster evt. med mere mælk eller mel. Giver ca. 60 "pandekager", hvis de sættes med en spiseske. De giver ca. 7, hvis de laves med 1 dl....
-
Kødtimbale
Til 4 personer. Læg brødet i blød i mælken i 15 minutter. Rens og skær champignon i små tern. Pres hvidløget. Smelt 50 g smør. Bland kød, hvidløg, champignon, smeltet smør, brød og evt. resterende mælk, salt og pebe...
-
Kylling-Bacongryde med Spinat
Steg baconen sprødt på panden. Læg det på fedtsugende papir. Skær kyllingen i stykker, og steg dem på panden, til de får lidt stegeskorpe. Tak kyllingen af panden, og hæld spinat på sammen med salt, peber og hvidløg. Rør de...
-
Valnøddemuffins
Pisk æg og flormelis skummende. Tilsæt smør, 3 dl mælk, revet skal og citronsaft, vanillesukker, stødt ingefær, stødt nellike, valnødder og chokolade. Vend bagepulver i mel og vend det i dejen til sidst. Hæld dejen i muffins...
-
Æggemuffins med Hamburgerryg
Til 8 stk. Skær pålæg og peberfrugt i tern. Bland alle ingredienserne, og tilføj salt og peber. Hæld det hele i muffinsforme, og bag dem ved 200°C i 25 minutter....
-
Frikadellespyd
Til 4 personer. Rør en fars af kød, mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og form farsen til lange frikadeller om 8 spyd. Steg frikadellespydene gyldne ved middelhøj varme i 7 minutter på hver side, og servér....
-
Peberrodssovs
Smelt smørret i en gryde. Rør melet i, og tilsæt bouillonen lidt ad gangen, mens der piskes. Tilsæt mælken, lad sovsen koge et par minutter og smag den til med salt, peber og peberrod....
-
Skinkeboller med Purløg
Ca. 50 boller. Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt smeltet margarine. Tilsæt salt, purløg og skinketern. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen får den rigtige konsistens. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter og ba...
-
Frikadellesnegle
Tænd ovnen på 175°C Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og mel og ælt dejen godt igennem. Lad det hæve i ca. 30 minutter. Bland kødet med mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og rør farsen...